VÄLKOMMEN TILL WHISKY EXPO - LINKÖPING KONSERT OCH KONGRESS I SAMARBETE MED LINDBLAD MÄSS OCH KONFERENS
ÖPPETTIDER LINKÖPINGS WHISKYEXPO Fredag 18-23 Lördag 12–17 OCH 18-23

Smögen Single Casks

Datum/Tid

Fredagen 8/2 21:15 DUETTEN Biljetter | Dryckeskuponger
Lördagen 9/2 (Pass 1) 15:15 DUETTEN Biljetter | Dryckeskuponger
Lördagen 9/2 (Pass 2) Biljetter | Dryckeskuponger


Smögen Single Casks

Smögen är den svenska västkustens rökiga essens och startade produktion i augusti 2010. Ett 15-tal destilleributeljeringar har släppts alltsedan 2014 och fem av dessa har varit Single Cask, från ett enda fat, där den starka destillerikaraktären ges en extra personlig prägel av det enskilda fatet; inte alla fat platsar för att bli buteljerade som Single Cask, men de som passar gör stort intryck! Vi går igenom vad som skapar en bra Single Cask-buteljering och smakar dessutom igenom flera olika fatlagringar, inklusive ännu ej släppta. Fyra buteljeringar provas.

Provningsledare: Pär Caldenby, grundare och blender

PRIS 280kr

Pär Caldenby SMÖGENWHISKY

Seminariet arrangeras av: Smogen Whisky AB

Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009, med syfte att etablera ett bränneri för småskalig produktion av en riktig maltwhisky från den bohuslänska västkusten, med stor karaktär och havsnära influenser.

Produktion och tills vidare även hela lagerhållningen finns på gården Ståleröd, strax sydväst om Hunnebostrand, knappt en mil norr om Smögenön, i Sotenäs kommun.

Verksamheten omfattar produktion av whisky likväl som besöksrelaterade tjänster och viss försäljning av produkter med anknytning till whisky.

 

www.smogenwhisky.se

SMOGEN