VÄLKOMMEN TILL WHISKY EXPO - LINKÖPING KONSERT OCH KONGRESS I SAMARBETE MED LINDBLAD MÄSS OCH KONFERENS
ÖPPETTIDER LINKÖPINGS WHISKYEXPO Lördag 12–17 OCH 18-23

Duncan Taylor – Scotch Whisky Limited

Datum/Tid

Fredagen 31/1 Biljetter | Dryckeskuponger
Lördagen 1/2 (Pass 1) Biljetter | Dryckeskuponger
Lördagen 1/2 (Pass 2) Biljetter | Dryckeskuponger


Duncan Taylor Scotch Whisky Limited

Duncan Taylor Scotch Whisky Limited är en så kallad independent bottler, som specialiserat sig på att köpa in whisky av hög kvalitet från olika skotska destillerier. Företaget grundades i Glasgow år 1938 och har idag en av de största privata samlingarna av whiskyfat med skotsk, lagrad single malt och single grain. Man har ett eget koncept där man flyttar över lagrad whisky till mindre fat, octaves, för att få en touch av sherry i en slutlagring på 3-9 månader. Under Linköpings Whiskyexpo håller Fergus Simpson, whiskyambassadör på Duncan Taylor, två exklusiva master classes med provning av skotsk kvalitetswhisky!

Fergus Simpson har genom åren jobbat åt några av de mest kända destillerierna i Skottland: William Grant and Sons, Dufftown och The Glenfiddich (där han bland annat höll VIP-guidningar) för att nämna några. Han har också varit domare i Speyside Festival Whisky Awards. Sedan år 2017 reser han världen runt och håller provningar och master classes för Duncan Taylors räkning. Vi lovar att Fergus Simpson bjuder på en show utöver det vanliga!

PRIS 299 kr

Provningsledare:  Fergus Simpson

WHISKY SOM PROVAS

Seminariet arrangeras av:  Granqvist Beverage house

Granqvist Beverage House AB grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Tidaholm i Västergötland. Företaget säljer öl, vin- och spritprodukter till kunder på Svenska, Finska, Isländska och Norska marknaderna samt Tax Free.

Granqvist har vid fem tillfällen (2000, 2003, 2004, 2005 och 2010) tilldelats det prestigefulla uppdraget att leverera vin till festernas fest – Nobelfesten i Stockholms Stadshus. Läs mer om Nobelvinerna.

Företaget ägs av Wästergöthlands Handelshus AB.

www.granqvistbev.se