VÄLKOMMEN TILL WHISKY EXPO - LINKÖPING KONSERT OCH KONGRESS I SAMARBETE MED LINDBLAD MÄSS OCH KONFERENS
ÖPPETTIDER LINKÖPINGS WHISKYEXPO Lördag 12–17 OCH 18-23

Duell Loch Lomond – Glen Scotia

Datum/Tid

Fredagen 5/4 300kr / kl. 19.00 Plats: OPERETTEN Seminariebiljetter | Mässbiljetter
Lördagen 6/4 (Pass 1) 300kr / kl. 12.45 Plats: DUETTEN Seminariebiljetter | Mässbiljetter
Lördagen 6/4 (Pass 2) 300kr / kl. 18.45 Plats: DUETTEN Seminariebiljetter | Mässbiljetter


Loch Lomond Distillery – I särklass Skottlands bredaste palett av smaker!

Loch Lomond är ett av de mest spännande destillerierna just nu. Det som gör Loch Lomond unik är tillgången till olika pannor för destillering och den extra långa fermenteringen (96 timmar i stället för normalt 48 timmar). De höga raka pannorna, med perforerade plattor som kyler ner alkoholångorna, ger överlägsen kontroll över smakprofilen och den speciella fruktigheten. Master Blender är Michael Henry. Loch Lomond har ett eget tunnbinderi för att säkerställa kvalitén på faten. Ett innovativt destilleri med så mycket som elva olika stilar av Single Malt/Grain.

Glen Scotia Distillery
Det anrika Glen Scotia Distillery byggdes 1832 och har varit i drift i snart 200 år. Beläget i Campbeltown (Whisky Capital of the World) har destilleriet en unik stamtavla. Campbeltown är den lilla staden på Kintyrehalvön på Skottlands västkust som fortfarande har tre verksamma destillerier: Glen Scotia, Springbank och Glengyle. ”The whiskiest place in the World”! Glen Scotia utsågs 2021 till ”Scottish Whisky Distillery of the Year”.

”The Open”
Loch Lomond Group är stolt sponsor av ”The Open” som spelats i mer än 150 år och är den mest berömda golftävlingen i världen. I år spelas den på Royal Troon utanför Glasgow. Whiskyambassadör är Colin Montgomerie, en av världens segerrikaste och högst rankade golfare och därtill också Skotte, som fått en Loch Lomond specialutgåva uppkallad efter sig.

Kopplingen mellan Skottlands två främsta produkter, golf och whisky är starkare än någonsin!

7st whisky provas

PRIS  300kr

Provningsledare: Johan Andersson
Brand Ambassador Loch Lomond/Glen Scotia

ROD STEWART och Loch Lomond
Tiden går fort och snart är det dags för rockaren och Sverige-favoriten Rod Stewart att besöka Göteborg och Stockholm. Med den raspiga rösten slog han igenom på 70-talet och drygt 50 år senare är han en av tidernas mest framgångsrika artister med över 120 miljoner sålda plattor, fyra Billboard-ettor i USA och adlad av drottning Elisabeth.Den 6 juni 2024 kommer Rod Stewart till Skandinavium i Göteborg och den 8 juni till Tele2Arena i Stockholm. Ladda upp med hans whisky Wolfie’s som nyligen landat på Systembolaget. En blended whisky med drag av kanel, vanilj, ugnsbakat äpple samt en elegant ton av söt rök, päron i sockerlag, citronskal och mjukt kryddig ek. Whiskyn är framtagen i samarbete med Master Distiller Michael Henry på Loch Lomon. “Wolfie’s är sinnebilden av mina sorglösa och lite uppkäftiga yngre år. Komponerad för att sippa på eller blanda i en cocktail” – Sir Rod Stewart

7st WHISKY PROVAS

  • Wolfie’s by Rod Stewart
  • Loch Lomond Inchmurrin
  • Loch Lomond Madeira Cask
  • Loch Lomond Steam & Fire
  • Glen Scotia Double Cask Rum finish
  • Glen Scotia The Mermaid 12YO, The Icon No1
  • Glen Scotia Victoriana, 54,2%

Loch Lomond tar med Wolfies till mässan!
För dig som vill läsa mer om wolfies: WOLFIES WHISKY
Rod Stewarts whisky heter Wolfies
SYSTEMBOLAGET

Seminariet arrangeras av:  Stellan Kramer AB

Det handlar inte om oss – det handlar om dig
Ända sedan vårt företag grundades 1891 har vi bara haft ett enda syfte – att tillhandahålla vin och sprit som konsumenterna kan njuta av som en ingrediens och smak av deras sociala liv och för restaurangkunder. Vi säljer produkter till det nationella detaljhandelsmonopolet (Systembolaget) och till licensierade restauranger (horeca).

Känslor
Vi har produkter som skapar känslor och åsikter. Häll upp olika viner eller förbered olika cocktails till dina vänner och du kan förvänta dig en livlig och rolig diskussion. Vi träffar människor, engagerar oss personligen och hittar lösningar. Vi sammanfattar vårt uppdrag i tre ord – en lyckad kväll för våra kunder. Detta är kärnan i vad vi gör och ger dem.

Vi producerar inte – vi har fantastiska partners som gör det
Vi har ett antal viktiga producenter bakom produkterna i vår portfölj och vi för dagliga diskussioner om att ta fram nya produkter. Vi uppdaterar och utvecklar vår portfölj med tiden, trenderna och de diskussioner vi har med våra kunder och med våra producenter.

En hållbar verksamhet
Våra produkter är gjorda av naturen, druvor och spannmål från några av de vackraste platserna i världen, förvandlas till viner och sprit med lite hjälp från vinmakare och destillatörer. Från odlare till kund är ambitionen att göra produkterna hållbara. Många av våra produkter är ekologiska, veganvänliga, hållbart certifierade och levereras i lättviktsförpackningar. Vi deltar i det hållbarhetsarbete som initierats av Systembolaget. StellanKramer är miljöcertifierad.

Bra betyg
Vi är solida och trovärdiga och vi har upprätthållit den högsta kreditbetyget (AAA) sedan 1997. Vi utsågs till ”Årets importör” 2011. Vi är ett team av proffs som är stolta över att ge dig ett dedikerat, personligt och proaktivt stöd inom alla områden du behöver. Vi är väl respekterade inom Sverige och utomlands som en pålitlig affärspartner.