VÄLKOMMEN TILL WHISKY EXPO - LINKÖPING KONSERT OCH KONGRESS I SAMARBETE MED LINDBLAD MÄSS OCH KONFERENS
ÖPPETTIDER LINKÖPINGS WHISKYEXPO Lördag 12–17 OCH 18-23

LOCH LOMOND DISTILLERY (KAPTEN HADDOCKS FAVORIT)

Loch Lomond Distillery – I särklass Skottlands bredaste palett av smaker!

Loch Lomond är ett av de mest spännande destillerierna just nu. Det som gör Loch Lomond unik är tillgången till olika pannor för destillering och den extra långa fermenteringen (96 timmar i stället för normalt 48 timmar). De höga raka pannorna, med perforerade plattor som kyler ner alkoholångorna, ger överlägsen kontroll över smakprofilen och den speciella fruktigheten. Master Blender är Michael Henry.
De fat som används för lagring är huvudsakligen amerikanska ex Bourbon. Dessa underhålls löpande tack vare eget tunnbinderi. Loch Lomond är ett innovativt destilleri med så mycket som elva olika stilar av Single Malt/Grain. Antagligen Skottlands bredaste palett av smaker!

Glen Scotia Distillery
Det anrika Glen Scotia Distillery byggdes 1832 och har varit i drift i över 180 år. Beläget i Campbeltown (Whisky Capital of the World) har destilleriet en unik stamtavla. Campbeltown är den lilla staden på Kintyrehalvön på Skottlands västkust som fortfarande har tre verksamma destillerier: Glen Scotia, Springbank och Glengyle. ”The whiskiest place in the World”!

”The Open”
Loch Lomond Group har skrivit ett femårsavtal med ”The Open” som spelats i snart 150 år och är den mest berömda golftävlingen i världen. Nästa år går den av stapeln på sin hemmabana St Andrews. Henrik Stenson vann 2016 och blev första svenske manliga Major-vinnaren någonsin. Whiskyambassadör är Colin Montgomerie, en av världens segerrikaste och högst rankade golfare och därtill också Skotte, som fått en Loch Lomond specialutgåva uppkallad efter sig.

Kopplingen mellan Skottlands två främsta produkter, golf och whisky är starkare än någonsin!

Sex whisky provas

PRIS 300 kr

Provningsledare: Johan Andersson

Du hittar alla seminarier som är klara hittills under rubriken SEMINARIER!