VÄLKOMMEN TILL WHISKY EXPO - LINKÖPING KONSERT OCH KONGRESS I SAMARBETE MED LINDBLAD MÄSS OCH KONFERENS
ÖPPETTIDER LINKÖPINGS WHISKYEXPO Lördag 12–17 OCH 18-23

Linköpings Whiskyexpo – INSTÄLLT

För 18:de gången arrangerar vi Linköpings Whiskyexpo – INSTÄLLT

Vi hoppas på 3000-4000 personer på två pass. Som vanligt har vi 25 – 30 utställare av whisky men även rom som blivit stort dom sista fem åren och enormt populärt bland våra damer.

Rom är ju världens största spritdryck och tillverkas på alla kontinenter men västindien är väl den mest kända platsen för ”sjörövarnas sockerdricka” Christoffer Columbus hade med sej det märgfyllda grässtrået (sockerröret) på sin andra resa till Indien. Han trodde till sin död att han funnit en annan väg till Indien. Det är därför Karibiens övärld kallas för Västindien.Rommen fick sitt uppsving i det Kubanska frihetskriget mot spanjorernai slutet på 1800-talet då amerikanarna tog med den nya drycken Coca-Cola som man spädde rommen med – Cuba Libre.

I övrigt har vi fått några nya whisky utställare:

Bla. Nordmarkens destilleri från Årjäng i Värmland som tillverkar olika spritsorter alltifrån snaps till whisky och rom.

Ett annat spännande destilleri är Agitator från Arboga som är ensamma i världen om att vakumdestillera maltwhisky.Whisky blir mild fruktig och smaklfull redan efter så kort lagring som 3 år. Man har precis släppt sina första whisky på systembolaget. En del av whiskyn har lagrats på kastanjefat vilket inte är tillåtet i Skottland. Det gör whiskyn smak och doftrik.

Från USA världens största whiskey tillverkare Jack Daniels.

Från Danmark Moosgard och Braunstein.

Från Skottland hittar vi Skotska fastlandets mest nordliga destilleri Wolfburn (Vargkällan) och många många fler Skottar

Hjärtligt välkomna att prova!

Kenneth Lindblad – Whisky-general